Publiserte artikler

Klubb-VM

VakifBanks Zhu (nr. 5) har satt blokkrekord for klubb-VM med 9 mort Kobe. Foto: FIVB

Verdensmesterskapet for klubblag starter i dag. Kvinnenes mesterskap forgår i Manila på Filippinene, og siden de dermed ligger noen timer foran Norge, er noen av kampene allerede ferdigspilt. Mennene spiller sitt mesterskap i Betim i Brasil, og ligger dermed etter Norge i tid.

I år deltar åtte lag i hver klasse i VM. Lagene er delt i to puljer der lagene spiller alle mot alle. Nr. 1 i den ene puljen spiller semifinale mot nr. 2 i den andre, og på avslutningsdagen, søndag 23. oktober, spilles bronsefinale og finale. Med åtte lag i hver klasse, betyr det at det er gitt ut mange wild cards, siden det egentlig er de kontinentale vinnerne som skal ha plass i mesterskapet. Puljene ser slik ut:
Kvinner
Pulje A
Eczacibasi VitrA Istanbul (TUR) (wild card)
Pomi Casalmaggiore (ITA) (europavinner)
PSL-F2 Logistics Manila (PHI) (arrangør)
Rexona Sesc Rio de Janeiro (BRA) (sør-amerikavinner)
Pulje B
Hisamitsu Springs Kobe (JPN) (wild card)
Bangkok Glass (THA) (asiavinner)
VakifBank Istanbul (TUR) (wild card)
Volero Zurich (SUI) (wild card)
Menn
Pulje A
Sada Cruzeiro (BRA) (sør-amerikavinner)
Taichung Bank VC (TPE) (asiavinner(
Tala’ea El Gaish SC (EGY) (afrikavinner)
Zenit Kazan (RUS) (europavinner)
Pulje B
Minas Tenis Clube (BRA) (arrangør)
Trentino (ITA) (wild card)
UPCN (ARG) (wild card)
Personal Bolivar (ARG) (wild card)

Du finner nettsidene til kvinnenes turnering her, mennenes her. Alle kampene streames og du kan også se dem i ettertid. Linkene finner du i kampoppsettet.

I Manila foretas en del tester av nyheter. Blant annet er trenerlinjen fjernet, så trenerne kan gå inn til banen. Challenge-systemet er ikke nytt, men også det brukes. Det er også laget noe ballene kan rulle på, så balltrillerne kommer ikke lenger i konflikt med spillet. Noe trenerne ikke er like fornøyde med, er at de må bruke en tablet for å be om time out og spillerbytter. Du kan lese mer her.

Legg igjen en kommentar