Publiserte artikler

Ny norsk supercupvinner

Andreas Takvam (nr. 3 fra v.) og resten av Friedrichshafen kan juble for supercupseier. Foto: vbl

Onsdag vant Anders Berntsen Mol den belgiske supercupen med laget sitt, Noliko Maaseik. I dag var det Andreas Takvams tur til å gå til topps i en supercupfinale. Berlin Recycling Volleys har vært det sterkeste laget i Tyskland de siste årene etter en lang periode der VFB Friedrichshafen dominerte. Nå ønsket Friedrichshafen å gjenvinne tronen. Til det har de hentet den belgiske treneren Vital Heynen, samt flere nye spillere, blant dem altså Andreas.

I dagens finale dominerte Friedrichshafen omtrent fra start til slutt. Berlin hadde problemer med Friedrichshafens gode flakkeserver og gode blokk og feltforsvar, mens Friedrichshafen på sin side hadde gode side out. Andreas spilte hele kampen og bidro med sterke midtangrep og gode flakkeserver i høyeste grad til lagets seier, som ble 3-0 (25-16, 25-20, 25-21). Laget lå faktisk an til å vinne tredjesettet klarere, men noe rufsete mottak og legg ga Berlin tre kjappe poeng. Men etter et fjerde dårlig servemottak ordnet en blokk-ut pokalen.

Kvinnenes supercup ble vunnet av Allianz MTV Stuttgart. De slo Dresdner SC 3-1 (25-20, 25-23, 24-26, 25-20). Du kan lese mer her.

Legg igjen en kommentar