Publiserte artikler

Norske proffer sesongåpner

Takvam (nr. 4) og Friedrichshafen forsøker å stanse Trentinos Urnaut. Foto: Trentino Volley

Norge har som kjent fire mannlige spillere i utenlandske proffklubber denne sesongen, tre av dem i topplag i de respektive landene. Den fjerde, Jonas Kvalen, spiller i Serie A2 i Italia, der laget hans, Basi Grafiche Geosat Lagonegro, sesongåpnet sist helg. Dessverre måtte laget gi tapt i en jevn 0-3-kamp mot Castellana Grotte, og dessverre kunne ikke Jonas bidra i kampen, han sliter med et problematisk kne.

En som imidlertid bidro, var Rune Fasteland. Hans nye lag, Draisma Dynamo, slo forrige sesongs toer i Nederland, Seesing Personeel, med 3-2 i serieåpningen. Og statistikken viser at Rune hadde en solid kamp i førsteoppstillingen, sjekk her.

De to andre proffene har ikke startet serien ennå, men begge skal ut i supercupkamper denne uken. I morgen spiller Anders Berntsen Mol og Noliko Maaseik i Belgia mot Knack Roeselare. Laget har hatt en bra oppkjøring der de blant annet i en treningskamp mot et lag som skal spille den tyske supercupfinalen, Berlin Recycling Volleys, vant 3-2, ikke minst etter at Anders ifølge referatene nærmest på egen hånd snudde det femte settet fra 6-10 til 17-15, les her.

Nevnte Recycling Berlin skal spille sin supercup mot den fjerde nordmannen. Søndag møter de Andreas Takvam og VFB Friedrichshafen til kamp i Mercedes-Bentz Arena i Berlin. Først spilles kvinnefinalen mellom Dresdner SC og Allianz MTV Stuttgart, før det er klart for mennenes finale. Friedrichshafen har i sin oppkjøring tapt 2-3 for Trentino.

Når det gjelder norske kvinner utenlands, vet vi at Mari Aase Hole sist vinter meldte overgang til nettopp Stuttgart. En skulderskade satte henne imidlertid ut av spill nesten umiddelbart, og vi har ikke greid å spore opp om hun fortsatt spiller volleyball. Hun er i hvert fall ikke med i lagets spilleroversikt.

Vi vet heller ikke hvor Julie Heile Mikaelsen er havnet etter tiden i Brøndby. Brøndby har imidlertid fått en annen norsk spiller i stallen. Eline Bye er nå libero på laget. Sesongen i Danmark starter til helgen for kvinnene, i mellomtiden har Brøndby gjort det godt i Øresundsligaen.

Kommentarer (1)