Publiserte artikler

Ny Europaranking

De norske U19-jentene klatrer på rankinglistene. Foto: CEV

Det europeiske forbundet CEV har sluppet nye rankingtabeller for seniorer, guttenes U20 og jentenes U19. For seniorenes del har det ikke skjedd annet nytt siden forrige rankingtabell enn at OL er blitt avviklet. Men siden CEV har vedtatt å ta bort OL-resultatene fra rankinglistene, siden bare et fåtall lag hadde anledning til å kvalifisere seg til OL fra Europa denne gangen, har dette ført til en del endringer. Det som nå er grunnlaget for listen er de to siste europamesterskapene, det siste VM og siste European League/World League (beste resultat for de som deltok begge steder). Hos mennene har Frankrike med denne endringen avansert fem plasser og topper nå tabellen, samtidig som Italia og Russland, som delte topplassen sist, er skjøvet ett og to hakk bakover. For Norges del er plasseringen uforandret, laget er nr. 35 av 49 med 56 poeng.

For kvinnenes del er stillingen helt i toppen uforandret med Russland og Serbia på de to første plassene, mens Tyskland har rykket to plasser fram og deler tredjeplassen med Italia. Norge har rykket en plass fram og er nr. 36 av 48 med 36 poeng.

De norske guttenes resultater i EM-kvalifiseringen til EM 2014 og EM 2016 har ført dem fire plasser fram på listen. De er nå nr. 25 med 118 poeng. 42 lag har poeng.

Jentene i U19 har avansert hele seks plasseringer. Laget ligger nå som nr. 23 av 43 og har 124 poeng.

Du kan lese mer om rankingen her, der du også finner linker til listene.

Legg igjen en kommentar