Publiserte artikler

EM-kvalifisering

Svært lite manglet før Norge t.h. og ikke Israel kunne fått spilt denne helgen. Foto: CEV

Denne og neste helg spilles andre runde i kvalifiseringen til sluttspillet i EM 2017. Hos både kvinnene og mennene skal 24 lag spille om i første rekke seks ledige plasser til sluttspillet. De 24 lagene er delt i seks puljer, og puljevinnerne får sluttspillplass, mens puljetoerne får en ny mulighet  senere i høst, der to og to møtes til borte-hjemmekamp om de tre siste plassene. Fra før har arrangørlandene, henholdsvis Aserbajdsjan og Georgia hos kvinnene og Polen hos mennene, sikret seg plass. Det samme har de beste lagene fre EM i 2015, fem hos kvinnene, seks hos mennene. Totalt 16 lag deltar i hver klasse i sluttspillet.

Denne helgen er det «nordisk» oppgjør i Danmark, og tilsvarende neste helg i Finland. Finland, Sverige, Danmark og Portugal utgjør pulje B hos mennene, og denne puljen starter  med sine puljekamper i morgen i Humlehøjhallen i Sønderborg, helt sør på Jylland. Første kamp, Finland-Portugal, går kl. 16:00, mens det viktige oppgjøret Danmark-Sverige spilles kl. 19:00. Denne kampen går på laola1.tv, og det går mange av de andre kvalifiseringskampene også, sjekk her, to av herrepuljene starter i dag.

Hadde Norge vunnet matchballen de hadde mot Israel i førsterundekampen på Sotra i år, ville de ha havnet i pulje D med Latvia, Kroatia og Slovakia. Denne puljen starter også i morgen.

Du finner alle kamper hos CEV her.

Legg igjen en kommentar