Publiserte artikler

World Masters Games

Det som sies å være verdens største mangeidrettsarrangement, World Masters Games, skal arrangeres i Auckland på New Zealand i dagene 21.-30. april neste år. 25.000 idrettsveteraner fra 100 land skal da konkurrere i 28 idrettsgrener, blant dem volleyball og sandvolleyball. I disse to idrettene er 30 år minstealderen, og i utgangspunktet vil det være fem år mellom klassene til og med 70+. Det er den yngste spilleren på laget som avgjør hvilken klasse laget kan konkurrere i. Volleyballkonkurransene avvikles i løpet av fire dager, avhengig av hvilken klasse en tilhører. Det gjør at det er mulig for spillere å spille f.eks. volleyball de fire første dagene og sandvolleyball de fire siste. World Masters Games arrangeres hvert fjerde år, forrige gang var i Torino i Italia.

Et norsk veteranlag for menn vurderer å ta turen til Auckland. I disse dager deltar de i Knallecupen i Borås i Sverige for å teste formen. Der er de havnet i pulje med det danske elitelaget VK Vestsjælland og det svenske elitelaget Södertelge VBK. I den andre puljen deltar Englands seniorlandslag, Koll og elitelaget fra det svenske volleyballgymnaset, RIG Falköping. Resultatene fra Knallecupen, der også de norske elitelagene på kvinnesiden Koll og Tønsberg deltar, finner du her. Hjemmesidene til World Masters Games er her.

Legg igjen en kommentar