Publiserte artikler

NM i sandvolleyball

Ill. NVBF

I morgen starter seniorenes norgesmesterskap i sandvolleyball. Mesterskapet spilles på Voldsløkka i Oslo, og 19 lag er påmeldt i klassen for kvinner, 24 i klassen for menn. Åtte lag i hver klasse er forhåndskvalifisert til selve mesterskapet lørdag og søndag, mens åtte supplerende lag blir funnet i en kvalifiseringsturnering i morgen. De som ikke går videre fra kampene i morgen, får tilbud om et B-sluttspill lørdag og søndag.

I forhold til i fjor, blir det garantert nye lag som vinner mesterskapet. Regjerende mestere er  Janne Kongshavn og Hanne Haugen Aas i klassen for kvinner, Iver Horrem og Geir Eithun i klassen for mann. Iver har lagt opp og Geir spiller med Lars Fredrik Tvinde, mens Janne spiller med Victoria Faye Kjølberg og Hanne med Janne Pedersen.

Det er litt synd at vi ikke får sammenlignet de ferske U22-europamesterne med de andre lagene, men Anders Berntsen Mol har nå startet sin klatring mot toppen innendørs, og Christian Sandlie Sørum stiller dermed med sin bror Aleksander.

Vi savner ellers et par andre av fjorårets medaljevinnere, som Cindy Treland og Bjarte Usken, men ellers stiller flerparten av den norske sandvolleyballeliten. Det kan med andre ord bli et jevnt mesterskap. De første kampene spilles kl. 10:00 i morgen, og du finner påmeldingene her, morgendagens kampoppsett her.

Kommentarer (1)