Publiserte artikler

Ny sesong, nye klubber

Jonas Kvalen (nr. 3 fra v.) i sydlige omgivelser i Lagonegro. Foto: Rinascita

Fire norske herrevolleyballspillere spiller for tiden profesjonelt i Europa. Ferskest av disse er Anders Berntsen Mol, som starter sin profesjonelle karrière denne sesongen. I en alder av bare 19 år har han fått kontrakt i en av de beste klubbene i Belgia, Noliko Maaseik. Dette er en klubb som er vant til å tilhøre de beste i Europa, en tradisjon som ble opprettet med den svenske topptreneren Anders Kristiansson, og som ble videreført med den nye belgiske landslagstreneren Vital Heynen, som spilte opplegger under Kristiansson. De siste par årene har imidlertid Maaseik ligget litt bak de beste. For å rette på dette har de hentet en argentinsk topptrener, Daniel Castellani. Han har trent landslagene til Argentina, Polen og Finland, og kommer nå fra den italienske toppklubben Perugia. Og Anders er altså en av spillerne som skal bidra til å få Maaseik tilbake i europatoppen. Slik blir Anders presentert på Maaseiks hjemmeside.

Nevnte Vital Heynen trener i tillegg til det belgiske landslaget (som han nå overtar etter å ha trent Tyskland), den tyske toppklubben VFB Friedrichshafen. Etter å ha vært Tysklands toppklubb i mange år, har Friedrichshafen de siste par årene blitt passert av Berlin. Den legendariske treneren Stelian Moculescu har trent laget siden 1997, og han overlater nå roret til Heynen. En av spillerne Heynen har ønsket seg, er Andreas Takvam, som har gått fra det polske laget Effector Kielce. Les hvordan Friedrichshafen presenterer Andreas her.

Jonas Kvalen er den av de norske herrespillerne som er ute nå som har vært lengst med i profflivet. Sist sesong var han med til å bidra til at Prefaxis Menen i Belgia hadde en overraskende sterk sesong. Denne sesongen har han havnet langt sør i Italia, til en klubb som er nyopprykket til Serie A2, Rinascito Lagonegro. Se hvordan han blir presentert her.

Også Rune Fasteland var i Belgia sist sesong, i laget som nå heter Lindemans Aalst. Men også han har skiftet klubb og land, han har nå havnet i Nederland, i klubben Draisma Dynamo Apeldoorn. Dette laget ble sist sesong nr. 3 i sluttspillet og er dermed klare for europacup, der de i likhet med Runes tidligere norske klubb, Nyborg, skal spille i Challenge Cup. Les om Rune hos Draisma her.

Vi har ikke klart å spore opp hvor de to norske kvinnene som var utenlands sist sesong er havnet. Mari Aase Hole var som kjent uheldig og fikk en skulderskade som ny i den tyske toppklubben Allianz Frankfurt. Hun står ikke på årets spillerliste i klubben, så hun er muligens ikke klar etter operasjonen hun hadde. Heller ikke Julie Heile Mikaelsen står på spillerlisten til de danske mesterne Brøndby, men hvor hun eventuelt er havnet, kan kanskje andre fortelle.

Legg igjen en kommentar