Publiserte artikler

Verdensrankingen

Etter at OL-turneringen i volleyball nå er over, har det internasjonale forbundet oppdatert rankinglistene sine. Siden resultatene fra OL i 2012 ikke lenger teller, men er erstattet med 2016-tallene, har det blitt en del forandringer. Flest endringer har det blitt hos kvinnene, der olympiamesteren Kina kan bytte sine 50 poeng for femteplassen i 2012 med 100 poeng for seier i år. Dermed topper også Kina tabellen og skyver USA ned en plass. Sølvvinneren Serbia avanserer hele tre plasser og er nå nr. 3 foran Brasil, som hadde sølvplassen tidligere.

Norge, som jo ikke deltok i OL, og heller ikke har noen poeng fra andre tellende konkurranser, avanserer faktisk to plasser fordi lag som lå foran dem har mistet poeng fra 2012. Med sine 0 poeng deler Norge dermed 115. plassen med 40 andre land.

I klassen for menn er det ikke like store forandringer. Med 10 poeng mer enn i OL 2012, topper Brasil fortsatt listen foran Polen, mens USA har tatt tredjeplassen foran Italia, og Russland, som var nr. 3 er nå nr. 5. Ellers har lagene som var med i OL i 2012 og ikke denne gangen mistet plasseringer, og omvendt.

For Norges del har det samme skjedd for mennene som for kvinnene. Laget har fortsatt sine 6 poeng fra VM-kvalifiseringen i 2014, men rykker fram en plass til nr. 94 fordi Ghana har mistet 17 poeng fra OL i 2012. 163 land i alt er på mennenes liste.

Kvinnenes ranking ser du her, mennenes her.

Legg igjen en kommentar