Publiserte artikler

EM U22 i sandvolleyball

I morgen starter europamesterskapet i sandvolleyball for spillere født 1995 og senere. Mesterskapet skal gå i Thessaloniki i Hellas, og spilles som en turnering med 32 lag i hver klasse. Det innledes med to dagers puljespill, før de tre beste i hver av de åtte firelagspuljene går videre til singel eliminasjon.

Norge har i utgangspunktet fått med ett lag i hver klasse i mesterskapet, men på guttesiden er Norge så høyt ranket at dersom det kommer forfall, vil et lag til få plass. Det norske førstelaget hos guttene er laget som hadde så stor suksess i majorturneringen i Klagenfurt tidligere i sommer, Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum. Begge har dessuten gode erfaringer fra europamesterskap: Christian vant EM U22 i 2014 med Runar Torsvik Sannarnes, mens Anders vant EM U20 både i fjor, med fetter Mathias Berntsen, og i år, med Christians bror Aleksander. Dersom Norge får med et lag til, vil dette trolig bestå av  Mathias Berntsen og Bjarne Nikolai Huus.

Det norske jenteelaget som skal delta, er Sunniva Helland-Hansen og Live Johanne Lunde Fossdal.

Puljeoppsettet og resultatene vil komme her for jentene, her for guttene. Laola1.tv vil vise kampene på to av banene, sjekk her.

Kommentarer (2)