Publiserte artikler

Frankrike slått ut

Utslåtte franskmenn. Foto: FIVB

Etter at USA hadde gjort sin jobb mot Mexico og vunnet 3-0, og Canada deretter slått den allerede klare puljevinneren Italia 3-1, var det klart at bare vinneren av storkampen mellom Brasil og Frankrike ville få spille OLs kvartfinale i mennenes volleyballturnering. Italia kunne tillate seg å spare spillere mot Canada. Midtspilleren Piano har fått en muskelskade og var ikke en gang på benken og kaptein og midtspiller Birarelli trakket over tidligere og ble også spart. Dermed måttte kantspilleren Antonov ta den ene midtplassen, den tredje og siste midtspilleren Buti tok den andre. Vettori fikk spille hele kampen som diagonal, mens Zaytsev og Lanza delte den ene kantplassen. Dette var ikke nok til å slå et Canada som har vist solide takter i dette OL, selv om diagonal Schmitt må ta et stort ansvar.

I den avgjørende kampen var det klart at flertallet av de 9.800 tilskuerne i Maracanãzinho holdt med Brasil. Men Frankrike har spilt tøffe kamper før og lot seg ikke affisere, samtidig som det var klart at hjemmelaget hadde et stort press på seg. Det ble en jevn kamp der begge lagene servet godt, men der Brasil fikk seieren mye på grunn av flere feil fra Frankrike.

I pulje B ble det som ventet favorittseire. Argentina slo Egypt, Russland Iran og Polen Cuba, alle kampene endte 3-0. Dermed ble rekkefølgen i puljene slik:
Pulje A: 1. Italia, 2. Canada, 3. USA, 4. Brasil
Pulje B: 1. Argentina, 2. Polen, 3. Russland, 4. Iran

Det var dermed klart at Italia skal møte Iran i kvartfinale og Argentina skal møte Brasil. De to siste kampene ble trukket og fikk følgende utfall: Canada møter Russland og Polen møter USA. Les her.

Kvartfinalene i morgen spilles da slik, norsk tid:
Kl. 15:00 Canada-Russland
Kl. 19:00 USA-Polen
Kl. 23:00 Italia-Iran
Kl. 03:15 (torsdag) Brasil-Argentina

Resultatene har du her.

Legg igjen en kommentar