Publiserte artikler

OL-avklaringer

Volkov (18) og Russland sørget for Polens første tap i OL. Foto: FIVB

Før siste kamp i puljespillet i OLs volleyballturnering, er det fortsatt en del spenning. I kvinnenes turnering er sju av åtte kvartfinalister klare, det skal bare spilles om de endelige plasseringene. Som kjent møter puljevinneren lag nr. 4 fra den andre puljen, mens toerne blir trukket mot enten en toer eller en treer. De sju lagene som er klare er Brasil, Russland og Sør-Korea fra pulje A, USA, Serbia, Nederland og Kina fra pulje B, noe som altså medfører at Italia er utslått fra denne puljen. I pulje A blir det i dag en direkte avgjørende kamp om hvem som skal få den siste kvartfinaleplassen når Japan møter Argentina. Vinneren vil få plassen. Se tabell og resultater her.

Hos mennene ble det mange interessante resultater i går, noe som gjør at det meste er uavklart. Det som er sikkert er at Italia noe overraskende har vunnet den knallsterke pulje A, mens fire lag står med to seire hver og skal slåss om tre plasser: Frankrike, Canada, Brasil og USA. Bare Mexico er sjanseløse, og de skal møte USA i morgen. Canada får muligheten mot puljevinner Italia, mens den siste kampen, Brasil-Frankrike, kan sette en av forhåndsfavorittene utenfor sluttspillet.

I pulje B har Argentina, Polen og Russland tre seire og er klare for kvartfinaler. Den siste plassen kjemper Egypt og Iran om, mens Cuba er utslått. Iran har fordelen av to seire, Egypt har en. Siste kampen spiller Iran mot Russland, Egypt møter Argentina. Resultater og tabeller her.

Legg igjen en kommentar