Publiserte artikler

EM U18 i sanden

Torsdag er det klart for start i europamesterskapet i sandvolleyball for spiller født 1999 og senere. Mesterskapet skal avvikles i Brno i Tsjekkia og er for begge kjønn. Totalt i hver klasse er det plass til 32 lag. Disse deles innledningsvis i åtte puljer. De tre beste fra hver pulje kvalifiserer seg til eliminasjonsspillet, som fortsetter til semifinaler og finaler søndag 14. august. Bortsett fra arrangørene Tsjekkia, som kan delta med tre lag i hver klasse, får 29 andre lag plass i turneringen basert på  nasjonsrankingen for U18-lag. Turneringen spilles altså uten kvalifisering.

Påmeldingslisten pr. i dag viser at turneringen er fulltegnet, slik at ingen andre land enn Tsjekkia får mer enn ett lag med. Det vil si at av de to lagene Norge har meldt på i hver klasse, får vi bare med ett guttelag og ett jentelag. I gutteklassen stiller Norge med Sveinung Berg Olsen og Jakob Solgaard Thelle, hos jentene deltar laget som gjorde det sterkt i VM U19 med en niendeplass, Emilie Olimstad og Kirstine Larsdatter Garder. Norge har også en dommer med i mesterskapet. Det er Ronny Eiksund Sterten.

CEVs hjemmeside for mesterskapet er her.

Legg igjen en kommentar