Publiserte artikler

OL-start

Nicholas Hoag (4) var toppscorer mot USA. Foto: FIVB

Volleyballturneringene i OL er nå i gang. I volleyball har både kvinnene og mennene spilt hver sin kamp, og det har allerede kommet et par små overraskelser. Hos kvinnene har Nederland tidligere i år vist at de har et sterkt lag, så 3-2-seieren over Kina var ikke spesielt sensasjonell, heller ikke at Serbia skulle slå Italia, men 3-0 var overraskende klart. USAs 3-0 over Puerto Rico var som ventet, likedan at Brasil skulle slå Kamerun 3-0 og Russland vinne 3-0 over Argentina. Så totalt sett var det nok Sør-Koreas gevinst 3-1 mot Japan som var den største overraskelsen i kvinneklassen.

I mennenes turnering kom imidlertid noen resultater som ikke alle hadde sett på forhånd. Først at Italia knuste Frankrike 3-0, deretter at USA skulle lide samme skjebne mot Canada. Ellers ble det stort sett som ventet. Brasil ga bort et sett mot Mexico, Russland gjorde det samme mot Cuba. Noen hadde kanskje ventet at Iran skulle komme tilbake etter sterke resultater for to år siden, men treneren fra den gang, Julio Velasco, trente nå sitt hjemland Argentina, og med sitt nye lag vant Velasco tre jevne sett. I den siste kampen vant Polen som ventet 3-0 mot Egypt.

I dag er det kvinnenes dag i volleyballturneringen. All informasjon kommer på FIVBs sider her.

Også i sandvolleyballturneringen er to spilledager avviklet. Det er puljespillet som pågår, uten at de store sensasjonene er kommet. FIVBs side for sandvolleyball er her.

Legg igjen en kommentar