Publiserte artikler

OL i gang

Åpningsseremonien for OL i Rio er først natt til lørdag kl. 01:00, men for å få fotballturneringen ferdig tidsnok til avslutningen, startet denne delen i går. Volleyballen vil også bruke lang tid på å bli ferdig før lekene sluttes, 21. august. Lørdag 6. august starter kvinnenes turnering, mens mennene starter dagen etter. Kvinner og menn vil så spille vekselvis annen hver dag, noe som medfører at kvinnenes finale spilles 20. august, mennenes 21. august.

Som kjent deltar 12 lag i hver klasse i OLs volleyballdel. Disse er delt i to puljer som spiller alle mot alle. De fire beste i hver klasse går så til kvartfinale, der nr. 1 i den ene puljen spiller mot nr.4 i den andre, mens toerne trekkes mot enten en toer eller en treer. Det kan nok bli hard kamp om å komme til kvartfinalene i noen av puljene, mens f.eks. Kamerun og Puerto Rico hos kvinnene og Egypt, Cuba og Mexico må overraske stort om de skal få kvartfinaleplass.

Sandvolleyballen starter også lørdag. De vil ha sine finaler natt til 18. august for kvinnene og natt til 19. for mennene. Også i sandvolleyball er de 24 lagene i hver klasse delt i puljer. Disse inneholder fire lag. Seksten lag går til eliminasjonsspill. Det er de to beste i hver pulje, pluss de to beste treerne, pluss to av de fire siste treerne. De siste blir funnet etter playoff.

Du finner FIVBs hjemmesider for volleyball-OL her, for sandvolleyball her. De offisielle OL-sidene er her for volleyball, her for sandvolleyball. TV2 har TV-rettighetene for Norge. Trolig må du abonnere på TV2 Sumo for å få sett volleyball. Sjekk sendeskjemaet her. Les ellers en informativ artikkel på det danske forbundets nettsider her.

Legg igjen en kommentar