Publiserte artikler

Italiensk beachspiller dopingtatt

Orsi Toth (2) i et gladere øyeblikk. Foto: FIVB

Den italienske sportsavisen La Gazzetta dello Sport melder at den italienske sandvolleyballspilleren Viktoria Orsi Toth har testet positivt på det anabole steroidet klostebol. Orsi Toth ble testet utenfor konkurranse 19. juli i år i en test utført av det italienske anti-dopingbyrået NADO Italia.

Orsi Toths makker i Rio, Marta Menegatti, ble sammen med Greta Cicolari nr. 5 i OL i 2012, og etter at Menegatti startet å spille med Orsi Toth i 2013, har de hatt flere gode plasseringer og var ventet å kunne hevde seg i toppen i Rio. Hva som nå skjer med det italienske laget er usikkert, men mye tyder på at en annen italiensk spiller blir hentet for å spille med Menegatti.

Artikkelen i Gazzetta kan du se her. Menegattis gamle makker, Cicolari, melder seg også interessert i å steppe inn, les her.

Klostebol tilhører gruppen av ksogene anabole androgene steroider, og de er forbudt å ta både i og utenfor konkurranse, se liste hos Antidoping Norge her.

Legg igjen en kommentar