Publiserte artikler

Sandvolley-VM U19

Trener Bendik Huus, t.h., ser til at alt går riktig for seg på teknisk møte. Foto: FIVB

I dag starter VM i sandvolleyball for spillere født 1998 og senere. Mesterskapet går i Larnaca på Kypros, og har en hovedrunde med puljespill og påfølgende singel eliminasjon der det er plass til 32 lag. 27 av disse plassene er opptatt, i utgangspunktet med to lag fra arrangøren og fem fra hver konføderasjon, men FIVB fyller opp dersom noen trekker seg før mesterskapet, mens det skal spilles kvalifisering om de fem ledige plassene. I jenteklassen deltar 21 lag i kvalifiseringen, i gutteklassen 22. Erfaringen viser også at ikke alle de 27 plassene i hovedrunden blir fylt ved det tekniske møtet, så flere enn fem kan komme med fra kvalifiseringen.

Norge har fire lag med i kvalifiseringen, to i hver klasse. Hos jentene deltar Emilie Olimstad-Kirstine Larsdatter Garder og sølvvinnerne fra NEVZA U19, Martine Kragholm-Karen Elise Saga, den norske representasjonen i gutteklassen består av Jakob Solgaard Thelle-Markus Hansen, samt andre sølvvinnere fra NEVZA, Stefan Ilic-Christian Jørgensen Ruud. Kampene er allerede i gang. Kl. 8:00 norsk tid startet Kragholm-Saga mot Murariu-Koc fra Romania, Olimstad-Garder mot Klepkou-Kourtidou fra Hellas og Ilic-Ruud mot Pedlak-Pavlovsky fra Tsjekkia, mens Thelle-Hansen møter Ozolins-Lazdnis fra Latvia kl. 9:40. Resultatene finner du her.

Hovedrunden starter i morgen. Vi håper på god norsk deltakelse. Du kan lese rapport fra de norske forberedelsene på NVBFs facebooksider her.

Legg igjen en kommentar