Publiserte artikler

Sandoppdatering

Sørum i blokk mot dansk spiller. Foto: FIVB

Det har ikke blitt en altfor vellykket dag for de norske som har spilt internasjonale turneringer i dag. I FIVBs A1 Major Klagenfurt har bare Christian Sandlie Sørum og Anders Berntsen Mol tatt seg til hovedrunden fra kvalifiseringen. Det har de gjort ved å først slå Hoyer, A.-Kildegaard fra Danmark 2-0 (21-12, 21-17), og deretter i den avgjørende kampen 2-0 (21-17, 21-15) mot det tyrkiske laget Giginoglu-Urlu.

Alle de tre andre lagene tapte sine kamper i første kvalifiseringsrunde og får dermed dele 41. plassen. De tre lagene fikk følgende resultater:
Huus-Eithun mot Tomás-Menéndez, Spania, 1-2 (13-21, 22-20, 11-15)
Bergerud-Solhaug mot Müllner-Petutschnig, Østerrike, 0-2 (20-22, 19-21)
Hordvik-Usken mot Tomatis-Dal Molin, Italia, 0-2 (18-21, 14-21)

Puljene i hovedrunden settes opp i kveld og resultatene vil komme her. Og du kan se dem spille på livestream via denne siden her.

I VM U19 er det også bare ett lag som i utgangspunktet har tatt seg inn i hovedrunden. Det er Emilie Olimstad-Kirstine Larsdatter Garder som har vunnet tre kamper og med det er ett av fire lag som har klart denne bragden. Hvordan de skal finne det femte laget som skal inn i hovedrunden, vet vi ikke ennå, men om det er taperne i andre runde som spiller videre sammen med taperne i tredje, får i så fall Jakob Solgaard Thelle og Markus Hansen denne muligheten, etter som de har vunnet førsterundekampen sin og tapt den andre knepent 1-2. Du kan se alle resultatene fra kvalifiseringen til jentene her, guttenes her.

Legg igjen en kommentar