Publiserte artikler

Fem norske lag til Klagenfurt

Idyllisk ved Wörthersee/Kärnten i Klagenfurt. Foto: at.swatchmajorseries.com

I dag samles de første lagene til sesongens siste Major-turnering, og også den siste FIVB-turneringen før OL i Rio starter, nemlig A1 Major Klagenfurt. Dette er en turnering etter vanlig Major-mønster: 32 lag spiller om 8 ledige plasser i den 32 lags store hovedrunden. Kvalifiseringen spilles med singel eliminasjon, i hovedrunden er det først puljespill med 8 puljer, de 3 beste i hver pulje går deretter til singel eliminasjon.

Det er nasjonskvalifisering, country quota, for kvinner i dag, og i morgen starter kvinnenes kvalifisering. Der skal et norsk lag delta, Janne Kongshavn, nettopp hjemkommet fra Korea med to turneringsseire, i par med Vilde Solvoll. Kampoppsettet blir klart i kveld, du finner det her.

Mennene starter sin kvalifisering onsdag, og der er fire norske lag påmeldt (ingen har fått plass direkte i hovedrunden). De fire er i seedingsrekkefølge: Øivind Hordvik-Bjarte Usken, Christian Sandlie Sørum-Anders Berntsen Mol, Daniel Bergerud-Svein Oddmund Solhaug og Bjarne Nikolai Huus-Geir Eithun. Deres kvalifiseringsresultater kommer her.

Hjemmesiden for Klagenfurt er her. Se også Klagenfurts side her.

Legg igjen en kommentar