Publiserte artikler

Ny vinner

Høythoppende Ivovic ble MVP. Foto: FIVB

Serbia har blitt nr. 2 i World League fem ganger, tre av dem etter å ha blitt slått av Brasil, så i kveld var det duket for revansje. Og det ble det til gagns. Serbia spilte ut Brasil i tre strake sett og vant World League for første gang, med settsifrene 25-22, 25-22, 25-21.

Begge lagene startet med sine faste førsteoppstillinger, med unntak av at T. Brendle var libero hos Brasil, og ikke Sergio. Ellers var det de faste: Bruno-Wallace, Mauricio-Lucarelli, Lucas-Souza. Hos Serbia var det som vanlig Jovovic-Luburic, Kovacevic-Ivovic, Lisinac-Podrascaning og libero Majstorovic. Etter hvert viste Brasil fram svakheten sin i mottak, spesielt Mauricio ble ille plaget og ble etter hvert byttet med Lipe. Og Eder byttet med Lucas, uten at det hjalp så mye. Begge lagene blokket godt, spesielt følte Brasils angipere Wallace og Lucarelli seg truet av den serbiske blokken og slo uvant mye feil. Lagene vartet til tider opp med fantastisk feltforsvar, og selv om det bare ble spilt tre sett, ble det en underholdende kamp. Synd at Serbia, som har hatt en svært positiv utvikling denne sesongen, ikke er kvalifisert til OL. Men det er kanskje Brasil glade for? Lagene som skal delta i Rio har nok i hvert fall sett et og annet de kan ta med seg til møtene mot vertslandet i OL.

Bronsefinalen ble spilt før finalen, og også den endte 3-0, så finaledagen ble faktisk den eneste i sluttspillet der begge kampene endte 3-0. Motstandere i kampen om tredjeplassen var Frankrike og Italia. Den franske førsteoppleggeren Toniutti ble lett skadet i semifinalen, så han sto over. Erstatteren Pujol er imidlertid ikke noe dårlig alternativ. Resten av laget var det vanlige: Rouzier på diagonal, kantene Ngapeth og Marechal, Le Roux og Le Goff i midten og Grebennikov som libero. Italia hadde som ventet Gianelli-Zaytsev, Juantorena-Lanza, Birarelli-Piano, samt Colaci, fra start.

Det viste seg etter hvert at Zatytsev og Juantorena ikke fungerte, så Vettori og Antonov kom inn. Det hjalp imidlertid ikke så mye. Frankrike var det lille hakket bedre og styrte seieren i land i en litt halvtam kamp. Settsifre 25-23, 25-21, 25-20.

En jury har satt opp et drømmelag etter dagens kamper. Det ser slik ut:

MVP – Marko Ivovic (Serbia)
Beste kant – Marko Ivovic (Serbia)
Beste kant – Antonin Rouzier (Frankrike)
Best midt – Mauricio (Brasil)
Best midt – Srecko Lisinac (Serbia)
Beste libero – Jenia Grebennikov (Frankrike)
Beste opplegger – Simona Giannelli (Italia)
Beste diagonal – Wallace (Brasil)

Litt merkelig at Frankrikes diagonal blir kåret til beste kant.

Les mer om sluttspillet her.

Legg igjen en kommentar