Publiserte artikler

To femsettskamper

Ikke lett å komme forbi Serbias blokk. Foto: FIVB

Da avgjørelsen om hvilke lag som skulle få de to siste semifinaleplassene i sluttspillet i World League skulle falle, fikk publikum i den langt fra fullsatte Tauron Arena i Krakow oppleve to spennende og til dels veslpilte kamper. I den første kampen var Serbia allerede klare for semifinale, mens motstander Frankrike måtte vinne for å fravriste hjemmelaget Polen plassen. Frankrike, med sin vanlige førsteoppstlling Toniutti-Rouzier, Marechal-Ngapeth, Le Goff-Le Roux og Grebennikov, virket da også klart mer motiverte enn Serbia, som startet med opplegger Jovovic, diagonal Dokic, kantene Kovacevic og Nikic, midtene Stankovic og Lisinac, samt libero Majstorovic. Nikic fikk tidlig en strekk og måtte erstattes av Ivovic, uten at det gjorde noen forskjell. De to første settene gikk greit til Frankrike etter god serving.

Etter 10-minutterspausen kom imidlertid Serbia ut med mer energi. Den sterke blokken viste seg fram, 16 blokkpoeng totalt i kampen, og sammen med godt feltforsvar ble det tredje settet knepent sikret. I det fjerde begynte de franske spillerne å gjøre mange feil både på serve og i angrep, samtidig som Serbias blokk virket ugjennomtrengelig. Frankrike forsøkte flere pillerbytter til ingen nytte, settet gikk klart til Serbia. Til femte sett startet lagene med sine vanlige startoppstillinger, med unntak av at Lafitte tok Le Goffs plass i midten. Lagene fulgte hverandre lenge med god side out, men Frankrike stort sett litt foran. Og de greide også å tilrive seg det de trengte for å vinne kampen og med det semifinaleplass. Settsifre i Frankrikes favør: 25-20, 25-19, 24-26, 19-25, 15-12.

I kveldens andre kamp var det så USAs oppgave å forsøke å ta semifinaleplassen fra Italia. Til det måtte de vinne 3-0 eller 3-1 over Brasil, som allerede var i semi. Og vi kan ikke si at Brasil ikke ga dem muligheten. Fra den første kampen var seks av sju spillere byttet. Bare kantspiller Mauricio var tilbake. Ellers startet Brasil med opplegger William, diagonal Evandro, kantspiller Douglas, midtene Eder og Isac og libero Brendle. I løpet av kampen kom Lipe inn for Douglas og spilte en avgjørende rolle. USA hadde sin vante førsteoppstilling: Christenson-Anderson, Sander-Russel, Lee-Holt og Shoji.

Om det var Brasils reserver som spilte, var det absolutt et godt lag USA møtte. Brasil kom best i gang, men etter hvert fikk USA til god blokk og godt forsvar, nok til å snu til knepen settseier. Også i det andre settet åpnet Brasil best, men sterk serve av Anderson snudde. I løpet av settet ble Russel skadet, og 38 år gamle Reid Priddy erstattet. Det skulle vise seg at dette ikke var et heldig bytte. For selv om andre sett ble sikret greit, var han involvert i en del uheldige situasjoner i det tredje settet som Brasil sikret knepent. Han ble derfor erstattet av Jaeschke i det fjerde settet, men han hadde heller ingen heldig dag. Toppscorer Anderson ble også byttet i det fjerde med Troy. Anderson hadde riktig nok ingen stor kamp, men dette settet måtte vinnes om det skulle bli semifinale, og Troy var ikke på samme nivå. Med tapt fjerdesett var det i grunn ikke mer å spille om, men USA forsøkte likevel og ledet 12-11 før Isac gikk på serve. Og der ble han værende. Settsifrene, med Brasil først: 24-26, 21-25, 28-26, 25-21, 15-12. For mange feil ble til slutt USAs bane.

Serbia og Brasil ble etter dette puljevinnere og skal møte henholdsvis Italia og Frankrike i kveld. Kampene spilles slik: Kl. 17:30 Seria-Italia, kl. 20:30 Brasil-Frankrike. Du kan lese mer om sluttspillet her. Se også stream av kampene her.

Legg igjen en kommentar