Publiserte artikler

To semifinalister klare

God kamp av Juantorena. Foto: FIVB

Det ble spilt to gode og tette volleyballkamper i Tauron Arena i Krakow i går. Og utfallet av dem gjorde at to lag er klare for semifinalene i World League uansett hvordan det går i de to siste puljekampene i kveld. Den ene semifinalisten spilte ikke i går, men med onsdagens 3-0 over Italia, er Brasil sikret å bli enten nr. 1 eller 2 i puljen, mens Serbia med sin seier mot Polen i går, også er semifinaleklar. Dagens kamper vil imidlertid bestemme de to andre semifinalistene, samt rekkefølgen i puljene.

Gårsdagens første kamp var mellom Italia og USA. Italia hadde gjort en avgjørende endring i startoppstillingen, ved å sette ut Vettori og flytte Zaytsev til diagonal. Gianelli la som vanlig, og Lanza supplerte Juantorena på kant, med Buti og Birarelli i midten og Colaci som libero. Dette ser ut til å være den beste løsningen for Italia mot OL. Det de eventuelt taper i slagstykre, tar de vel så det igjen med bedre servemottak og forsvar. Spesielt så både Juantorena og Zaytsev ut til å være mer komfortable i denne settingen. USA startet med Christenson som  opplegger, Anderson diagonal, Russel og Sander på kant, Lee og Holt i midten og Shoji libero.

Italia kom klart best i gang, USA virket rustne, slet veldig i mottak, spesielt Russel, og gjorde mange feil. Etter hvert kom de bedre inn i kampen og nærmet seg, men ikke mer enn at Italia kontrollerte settet hjem. Det andre settet var jevnt hele veien med en liten ledelse til Italia før noen gode server fra USA utlignet. Tre italienske blokker ga imidlertid Italia settet. Til det tredje settet byttet USA Jaeschke inn for Sander og Smith for Holt. Det ga uttelling ved att USA ledet det meste av tiden, mye på grunn av gode server og effektiv bruk av pipe etter godt feltforsvar.  Fjerde sett ble lenge en stillingskrig før servemottaksproblemene til USAs kanter kombinert med god italiensk serving ga uttelling på slutten. Flere USA-feil på slutten avgjorde kampen. Italia-USA 3-1 (25-22, 27-25, 26-28, 25-21). God kamp av Juantorena, som ble toppscorer med 23 poeng.

I kveldens andre kamp hadde Polen håp om å fortsette den gode trenden fra møtet med Frankrike kvelden før. Serbia spilte sin første kamp i sluttspillet, men viste at de er et lag å regne med. God serve og blokk satte Polen under press, og selv om det polske laget spilte bra, var Serbia hele tiden litt bedre. Polen startet med opplegger Lomacs, diagonal Konarski, Mika og Buszek på kant, Bieniek og Klos i midten og Zatorski libero. Etter første sett kom Kubiak inn for Mika, og i løpet av sette kom Drzyzga inn som opplegger og spilte kampen ut. Serbias start var med Jovic som opplegger, Luburic diagonal, Nikic og Ivovic kanter, Lisinac og Podrascanin i midten, Rosic servemottakende libero og Majstorovic forsvarslibero.

Polens endringer betalte seg etter hvert, men også det andre settet gikk til Serbia etter imponerende serving og blokking (10 ess og 14 blokker totalt i kampen). I det tredje settet fikk vi se et Polen som kjempet Serbia ut av stilen og vant settet. Serbia byttet Nikic med Kovacevic i løpet av settet, og dette skulle betale seg med seier i kampen. Serbia-Polen 3-1 (25-23, 25-20, 18-25, 25-18). Polen står nå med 2 poeng på sine to kamper og er avhengig av at Serbia slår Frankrike for å få semifinaleplass.

Flere opplysninger finner du her. Dagens kamper går kl. 17:30 Serbia-Frankrike og 20:30 Brasil-USA. Streaming her.

Legg igjen en kommentar