Publiserte artikler

Norske semifinalister i student-VM

Fra VM-åpningen. Foto: Gertrud Alatare

Det internasjonale studentidrettsforbundet, FISU, samt det tilsvarende europeiske, EUSA, arrangerer jevnlig store turneringer for studenter. Det største er Universiaden, der sommerdelen er verdens største idrettsarrangement  nest etter sommer-OL. Student-VM arranger FISU i flere idrettsgrener, og i disse dager foregår VM i sandvolleyball med fire norske deltakende lag. Mesterskapet avvikles i Pärnu i Estland, og åpnet onsdag.

Norge stiller med to lag i hver klasse, og etter puljespill og to eliminasjonsrunder, er tre norske lag klare for tredje runde i morgen. To av dem skal møtes i denne runden, og Norge er dermed sikret et lag i semifinalen. Det er Svein Oddmund Slohaug-Daniel Bergerud som skal møte Lars Fredrik Tvinde-Hendrik Nikolai Mol. Det ene kvinnelaget med Oda Johanne Ulveseth og Ingrid Lunde, skal også spille tredje runde. Der møter de Witt-Witt fra USA. Victoria Faye Kjølberg og Ane Guro Tveit Hjortland kom seg ikke videre fra puljespillet. De skal i morgen spille om 25. plassen mot Treija-Pastare fra Latvia.

At det ikke er en middelmådig turnering de norske deltar i, viser det faktum at flere av de deltakende lagene har erfaaring fra World Tour. Og i 2. runde slo Solhaug-Bergerud et så sterkt lag som Kosiak-Rudol fra Polen.

Du finner mennenes resultater her, kvinnenes her. Hjemmesiden er her. Se ellers melding hos NVBF her.

Legg igjen en kommentar