Publiserte artikler

World League-sluttspillet i gang

Konarski hadde en god dag for Polen. Foto:FIVB

Da er sluttspillet for seks av verdens beste landslag i gang i Tauron Arena i Krakow i Polen. Brasil, Frankrike, Italia, Polen, Serbia og USA skal kåre vinneren i World Leagues 1. divisjon. De to første kampene ble spilt i går, og de hadde forskjellig utvikling og resultat. I den første kampen, der 2.000 tilskuere nesten ikke viste i den enorme hallen, hadde Brasil full kontroll fra start til slutt mot Italia og vant 3-0 (25-18, 25-20, 25-19). Brasil avslørte tydelig Italias servemottaksproblemer, men Brasil skal også godskrives god og variert serving. Mye hoppserving der skru og kraft varierte, og samtidig få feil. Brasils blokk fikk også gode arbeidsforhold, og da ordnet et godt feltforsvar gode overgangsmuligheter. Vi fikk også demonstrert forskjellen på de to lagenes oppleggere: Brasil Bruno var i mye større grad enn Gianelli i stand til å omsette vanskelige situasjoner til gode angrep.

Alle de fire lagene i går startet med oppstillinger som vil ligne mye på det som vil bli brukt i de kommende OL-kampene. Brasil med Bruno som opplegger, Wallace diagonalt, Lucarelli og Mauricio kanter, Lucas og Souza i midten og Sergio libero. Laget foretok ingen bytter, og siden Brasil har med 15 spillere til Polen, var Murilo den som hadde fri i dag. Italia startet med Gianelli på leggerplass, Vettori diagonal, Zaytsev og Juantorena på kantene, Birarelli og Buti i midten, og Colaci som servemottakende libero, Rossini i forsvar. I tredje sett gikk Zaytsev diagonal, mens Lanza kom inn som kant. Piano overtok for Buti.

Til kampen mellom Polen og Frankrike var det kommet flere tilskuere, men 4.200 er fortsatt langt fra å fylle opp en hall med kapasitet til 16.000. Polens startoppstilling besto av opplegger Lomacs, diagonal Konarski, kantene Kubiak og Buszek, midtene Nowakowski og Klos og libero Zatorski. Frankrike startet med Toniutti som opplegger, Rouzier diagonal, Ngapeth og Marechal på kantene, Le Goff og Le Roux i midten, samt Grebennikov som libero. Kevin Tillie er nok tiltenkt en kantrolle, men i denne kampen var han libero som ikke ble brukt. Polen, derimot byttet mye, og hadde suksess med det. Etter at det etter de to første settene så ut som om Frankrike skulle vinne greit 3-0, hjalp spesielt byttene Bieniek for Nowakowski og Mika for Kubiak veldig godt. Bieniek hadde mange gode server, og Mika var svært effektiv i angrep. Diagonalen Konarski hadde også en god dag. Alt dette førte til at det franske spillet begynte å rakne, og Polen kunne snu til 3-2 (21-25, 17-25, 25-17, 28-26, 15-12).

Les mer om kampene hos FIVB her.

I dag spiller USA-Italia kl. 17:30 og Polen møter Serbia kl. 20:30. Med tap vil Italia være ute av kampen om medaljene. Du kan følge stream av kampene her.

Legg igjen en kommentar