Publiserte artikler

Avklaringer i World League

Stiller Cuba lag i dag? Foto: FIVB

Den laveste divisjonen i World League ble avsluttet i går med finale i final four. Turneringen gikk i Frankfurt i Tyskland, og hjemmelaget hadde tatt seg til finale ved å slå Taiwan 3-0 i semifinalen. I finalen møtte Tyskland Slovenia, som hadde vunnet sin semifinale mot Hellas, også det med 3-0. Tyskland, som var plassert i den laveste World League-divisjonen fordi de trakk seg fra World League i fjor og valgte European Games i stedet, hadde nok klare ambisjoner om å vinne divisjonen og rykke opp. Men Slovenia får den plassen etter at de vant finalen med 3-1 (25-19, 25-18, 21-25, 25-20). I bronsefinalen slo Hellas Taiwan med 3-1. Les mer her.

I andredivisjon spiller alle lagene sin siste kamp i dag. Der skal final four spilles i Matosinhos i Portugal neste helg, og før de siste kampene er to av de tre resterende lagene klare. Canada har allerede vunnet divisjonen foran Tyrkia, mens Finland har en mulighet til å gå forbi Nederland og ta den siste plassen. Da må Finland slå Canada i dagens kamp på hjemmebane i Tampere. Nederland har spilt ferdig. Cuba er ellers laget som har vakt mest oppsikt i Tampere. I dag kan de stille bare åtte spillere mot Portugal etter at fire spillere er arrestert mistenkt for seksualforbrytelser, tre av disse var allerede arrestert i går og var ikke med i kampen mot Finland, les her og her. FIVBs hjemmeside er her.

Også topplagene har en kamp igjen før det skal avsluttes med seks lag i sluttspill i Polen 13.-17. juli. Arrangørene Polen har ikke hatt en god turnering så langt. De har vunnet bare to av sine åtte kamper, men er altså sikret plass i sluttspillet i Krakow. Og de fem andre lagene er faktisk også klare før siste kamp. Italia, som har den femte og siste plassen, har poeng og settforskjell god nok til ikke å bli tatt igjen av Russland. Dermed vil følgende lag spille sluttspill: Polen, Brasil, USA, Frankrike, Serbia og Italia. Ingen dårlig gruppe. Det er vel bare de regjerende olympiske mesterne fra Russland som kan blande seg inn i gullkampen i Rio, der som kjent Serbia ikke skal delta. Se hjemmesiden her, streaming av dagens kamper finner du her.

Siden sluttspillagene er klare, knytter dagens spenning seg til hvilket lag som skal unngå nedrykk fra øverste divisjon. Bulgaria og Australia står uten seier så langt, og i kveld kl. 22:00 skal de to møtes i Dallas i USA. Og det er så enkelt at vinneren beholder plassen, taperen går til andredivisjon.

Legg igjen en kommentar