Publiserte artikler

Nederland og Østerrike i Stavanger

Østerrike med ekstra lag til OL. Foto: CEV

Det ble Nederland og Østerrike som gikk til topps i henholdsvis kvinne- og herreklassen i Europafinalen i Continental Cup. Dermed får begge disse landene fullsatt kvote i OL, ettersom Nederland har kavlifisert et kvinnelag allerede i World Tour, det samme har Østerrike hos mennene.

I kvinnenes finale var overraskelseslaget Ukraina, som slo ut Norge i første kamp, Nederlands motstandere. Og i likhet med de andre kampene Ukraina spilte, med unntak av kampen mot Norge, gikk også finalen til avgjørende kamp. Men her viste Nederland seg sterkest og tok OL-plassen. Ukraina får en ekstra sjanse i verdensfinalen, det samme får Tsjekkia etter å ha slått Østerrike 2-0 i bronsefinalen. Les mer her.

Også i mennenes kamper måtte det tre kamper til for å kåre vinneren. Og også her var den tapende finalisten laget som sendte Norge ut av turneringen, nemlig Belgia. Laget som i tillegg til Belgia får en ekstra kvalifiseringsmulighet, er Russland. I bronsefinalen slo de Spania 2-0. Les her.

Legg igjen en kommentar