Publiserte artikler

EM U20 i sanden

Får Anders t.v. oppleve slikt også i år? Foto: CEV

I morgen startet EM i sandvolleyball for spillere født 1997 og senere. Mesterskapet avvikles i Antalya i Tyrkia, og det skal delta 32 lag i hver klasse. Det er ingen kvalifiseringsrunde i disse mesterskapene, så lagene går direkte på puljespillet. På grunn av relativ lav påmelding, har Norge på grunn av god nasjonsranking fått med to lag i hver klasse. Det er Live Johanne Lunde Fossdal-Sunniva Helland-Hansen og Renate Bjerland-Kirstine Larsdatter Garder i jenteklassen, Aleksander Sandlie Sørum-Anders Berntsen Mol og Martin Kløvfjell Olimstad-Jakob Solgaard Thelle i gutteklassen. Dette i motsetning til i fjor da bare ett norsk lag i hver klasse fikk delta. Da fikk vi til gjengjeld gull ved en av de som skal delta i år også. Anders tok da gull med sin fetter Mathias Berntsen. Sunniva var også med i fjor. Da ble hun nr. 9 sammen med Hannah Sofie Perrens.

Som ledere og trenere har de norske lagene med Kåre Mol og Jetmund Berntsen. De 32 lagene er delt i åtte puljer. Etter puljespillet går de tre beste fra hver pulje til eliminasjonsspillet. Dette fører til eventuelle finaler. De som taper kvartfinalene skal også spille flere kamper, da spilles det om eventuelle ledige plasser i neste års VM U21. Puljespillet blir satt opp på det tekniske møtet i kveld. Da vil det bli klart når og mot hvem de norske skal spille i morgen og dagene framover. Du finner resultatene for jentene her, for guttene her. Se også melding hos NVBF her. Både Fossland-Helland-Hansen og Sørum-Mol har varmet opp med å bli nr. 2 i Asker Open sist helg, Olimstad-Thelle ble nr. 3.

Legg igjen en kommentar