Publiserte artikler

Lagene i Stavanger

Ingrid Lunde t.h. testet OL-formen i Polen i dag. Det endte dessverre med tap i kvalifiseringen. Foto: CEV

I helgen ble det klart hvilke 15 lag i hver klasse som i tillegg til to brasilianske var klare for OL i sandvolleyball. Brasil har begge de regjerende verdensmesterne, som har kvalifisert seg på den måten, samt arrangørens plass. De 15 andre har fått plassen via poeng oppnådd gjennom minst 12 turneringer godkjent av FIVB. OL-rankingen og lagene som er klare for OL finner du her for kvinnene, her for mennene.

Det gjenstår da sju plasser i hver klasse før OL-turneringen er fullsatt. Fem av disse blir funnet i finalene i Continental Cup, de to siste i en verdensomspennende Continental Cup-finale. Finalen i Continental Cup for Europa, arrangeres som kjent i Stavanger 22.-26. juni i regi av CEV. Ettersom ingen nasjon kan ha med mer enn to lag i OL, må land som har oppnådd dette via World Tour, gi fra seg plass de skulle ha hatt i Stavanger, og nye lag har kommet inn på bakgrunn av nasjonsranking, eller som for Norges kvinners vedkommende, som arrangør.

Alle lagene som skal delta er nå oppdatert med spillere. Du kan lese mer og finne link til alle lag her. Kampoppsettet vil komme senere. Hjemmesiden for Stavanger finner du her, facebookside her.

Legg igjen en kommentar