Publiserte artikler

Norge klar for Continental Cup

Janne Kongshavn kan strekke seg mot OL. Foto: CEV

Det har en stund vært bortimot klart at også Norges kvinnelag får spille finalen i Continental Cup i Stavanger 22.-25. juni, selv om laget i utgangspunktet ikke var kvalifisert. Men etter FIVBs smart Hamburg Major var ferdigspilt i går, er det klart at Tyskland og Sveits har fylt opp kvoten for lag som får delta i OL via World Tour, og derfor ikke kan delta i Stavanger. Norge går da inn som første reserve, og lagene Janne Kongshavn-Vilde Solvoll og Victoria Faye Kjølberg-Ingrid Lunde kan begynne de endelige forberedelsene mot å forsøke å kvalifisere seg til OL.

De norske mennene kvalifiserte seg allerede i mai i fjor ved å vinne sin pulje i tredje runde og har dermed lenge kunnet konsentrere seg om Stavanger. Lagene som representerer Norge her er Iver Horrem-Geir Eithun og Morten Kvamsdal-Christian Sandlie Sørum.

De femten lagene som i tillegg til to brasilianske, har kvalifisert seg til OL via World Tour, kan du lese om her og her. Spesielt hos mennene var det spenning da mexicanerne Virgen-Ontiveros sikret seg den siste plassen på bekostning av det tyske laget Erdmann-Matysik. De 15 lagene hos kvinnene finner du her, hos mennene her.

Legg igjen en kommentar