Publiserte artikler

Frankrike og Iran OL-klare

Franske spillere fornøyde med å gå til OL. Foto: FIVB

Ikke uventet greide ikke Polen å mobilisere fullt etter at de allerede hadde sikret seg tur til Rio torsdag. De fleste fra den normale polske staroppstillingen ble spart, og dermed kunne et motivert Iran vinne 3-1 (25-20, 25-18, 20-25, 34-32) og sikre seg billett til Rio. Frankrike hadde også muligheten til å bli OL-klar, og det var ikke ventet at de skulle få problemer med Venezuela, som sto uten seier så langt. Men Venezuela kjempet godt og presset Frankrike til fem sett. Det endte til slutt til Frankrikes fordel med 25-21, 23-25, 25-11, 20-25, 15-9, og Frankrike kan heller ikke tas igjen på tabellen, der de tre øverste nå står med ett tap, og de nærmeste, når en kamp gjenstår, med tre tap.

Spenningen i OL-kvalifiseringen før siste kampdag blir dermed hvilket asiatisk lag som skal følge de tre som allerede er klare. Australia, som regnes som asiatisk i denne sammenhengen, skaffet seg fordel ved å slå Kina 3-1 i dag. I morgen møter Kina Canada, som ikke lenger har mulighet til OL-plass, mens Australia skal spille mot Polen. Så spenningen lever. Kvalifiseringens hjemmeside er her.

I natt norsk tid startet også den siste kvalifiseringen i Mexico City der fire lag spiller om en plass. Kampene i natt ga følgende resultat:
Chile-Tunisia 3-0 (25-21, 25-21, 25-21)
Mexico-Algerie 3-0 (25-21, 25-16, 25-21)

Hjemmesiden til denne turneringen er her.

Kommentarer (1)