Publiserte artikler

Tre til eliminasjonsrundene

Iver Horrem redder ball og videre spill. Foto: CEV

Tre av de fire norske lagene som deltar i EM i sandvolleyball i Biel/Bienne i Sveits har tatt seg videre fra puljespillet. Bare Victoria Faye Kjølberg og Ingrid Lunde var ferdige etter de tre første kampene. Den avgjørende puljekampen mot svenskene Lundqvist-Rininsland ble tapt 1-2 (21-14, 16-21, 9-15), og dermed ble det svensk i stedet for norsk i eliminasjonsspillet. Og svenskene henger fortsatt med. I første runde har de slått et russisk lag og skal møte nye russere i andre runde. For Janne Kongshavn og Vilde Solvoll har ikke første rundekamp gått like bra. De tapte 0-2 (16-21, 17-21) for Longuet-Jupiter fra Frankrike, og dermed endte EM med en syttendeplass for dem, tjuefemteplass for Kjølberg-Lund. Da spørs det om det ikke blir rask hjemreise for de to lagene til norsk sol og varme i stedet for de 14-15 våte og kalde gradene i Sveits.

Begge de to herrelagene er videre fra puljespillet og fortsetter kampen om medaljer. Iver Horrem og Geir Eithun måtte vinne mot det tyrkiske laget Gögtepe V.-Giginoglu for ikke å ryke ut. Enkelt ble det ikke, men de to norske greide jobben med 2-1 (20-22, 21-17, 17-15). De skal spille første eliminasjonsrunde kl. 17:30 mot Kadziola-Szalankiewicz fra Polen. Morten Kvamsdal og Christian Sandlie Sørum endte opp med to seire i puljen etter at de i dag slo polske Kosiak-Rudol 2-1 (19-21, 21-19, 15-12). Kl. 18:20 har de sin neste utfordring mot Erdmann-Matysik fra Tyskland. Du finner resultatene her, og vil du se kampene direkte går du til laola1.tv.

Legg igjen en kommentar