Publiserte artikler

Champions League-lagene klare

Det europeiske volleyballforbundet, CEV, har som kjent endret opplegget for Champions League den kommende sesongen. I stedet for at bare de høyest rangerte landene i Europa får delta, har nå alle de europeiske landene anledning til å stille med sitt mesterlag. De beste nasjonene får fortsatt mer enn ett lag med, og de beste slipper å gå inn i første runde, men det er nå i hvert fall mulig å spise kirsebær med de største for alle serievinnerne i Europa. Ikke alle har benyttet seg av denne muligheten, det er nemlig en del organisatoriske og praktiske krav som må oppfylles, noe som kan gjøre det kostbart for de minste lagene å delta. De norske seriemestrene Førde og Randaberg har for eksempel ikke funnet det økonomisk forsvarlig å være det første norske lag i Champions League noen sinne. Fra Norden deltar tre lag, de finske Kokkolan Tiikerit i klassen for menn og HPK Hämeenlinna hos kvinnene, samt Gentofte Volley fra Danmark hos mennene.

I alt skal 66 lag delta i Champions League denne sesongen, 36 hos mennene, 30 hos kvinnene. De tolv høyest rangerte lagene i begge klassene går inn først i fjerde runde. Der får de selskap av henholdsvis 12 og 8 lag som har spilt seg fram dit. De 24/20 lagene som da gjenstår, danner puljer på fire lag som spiller borte-hjemme alle mot alle. Når puljespillet er gjennomført, blir det så playoff fram til lagene som skal spille final four er funnet. Kvinnenes final four spilles 22.-23. april 2017, mennenes en uke senere.

Du kan lese mer og se alle de deltakende lagene her.

Legg igjen en kommentar