Publiserte artikler

EM-statistikk

Bjarne Nikolai Huus, her under debutanttalen, beste servemottaker. Foto: Kristian M. Bjelland

Etter at første runde i EM-kvalifiseringen er ferdigspilt, har det europeiske forbundet, CEV, sammenstilt alle statistikker. Norske spillere gjør det godt flere steder, blant annet topper Rune Fasteland statistikken for antall blokkpoeng, med 11 i alt. Og Norges debutant hos mennene, Bjarne Nikolai Huus, ble kastet inn i hetluften da libero Yngve Sundfjord ble skadet. Selvsagt ble han da servet på, spesielt fra Ungarn, som ga ham 51 av 81 server. Men dette løste han så godt at han topper mottaksstatistikken med 44 % perfekte mottak. Og hos kvinnene topper Solveig Helvik Morken statistikken over serveeffekt klart, det vil si antall ess minus feil målt mot antall server. Hun hadde en effekt på 15,79, mens neste norske hadde flere feil enn ess.

Ellers viser tallene at Jonas Kvalen tok flest poeng for Norge hos mennene. 48 poeng holdt til en 11. plass, mens Mathias Loftesnes ble nr. 14 med 42 og Andreas Takvam nr. 15 med 41. På angrepsstatistikken kom Jonas og Mathias likt på 13. plass med 37 poeng. Best kill- og effektprosent (kill – blokk – feil) hos de norske ble Andreas på tredjeplass begge steder. Andreas ble ellers nr. 6 i blokk med 7 i alt, Jonas hadde 6 og ble nr. 12. På servestatistikken er Jonas best av de norske med 5 ess. Det gir ham en 8. plass. Du finner alle mennenes statistikker her.

Hos de norske kvinnene scoret Ragni Steen Knudsen flest poeng. Med 33 poeng er hun nr. 13. Den svenske 17-åringen Isabelle Haak topper klart med 82. Ellers ble tallene slik for de norske: Angrep: Ragni nr. 10 med 29 poeng, angrepskill: Julie Heile Mikaelsen nr. 12, Julie nr. 13 i effekt. Blokk: Kjersti Norveel nr. 9 med 7 blokker, mottak: Eline Bye med 12,5 % perfekte på 10. plass. Og Solveig ble beste norske server med 4 ess på 11. plass. Alle statistikkene finner du her.

Legg igjen en kommentar