Publiserte artikler

Skuffelse på Sotra

Den norske blokken fungerte ofte godt. Foto: Frode Andersen, CEV

Det norske herrelandslaget hadde etter intense og spennende timer i EM-kvalifiseringen i Sotra Arena spilt seg fram til muligheten til å ta seg videre til andre kvalifiseringsrunde. Da var stillingen 14-12 i det femte og avgjørende settet og laget hadde to matchballer mot Israel i turneringens siste kamp. Med seier ville laget få nye EM-kamper i september, med tap var det Israel som ville få den opplevelsen. Det var også på forhånd klart at Norge med tap ikke ville bli en av de to beste toerne som vil få plass i neste runde. Og dessverre greide ikke Norge å forvalte muligheten. Israel tok de fire neste poengene og vant 25-23, 22-25, 25-20, 17-25, 16-14.

Så selv etter en svært god, spennende og jevnspilt kamp, var det svært skuffede spillere som etter kampen takket et stort og entusiastisk publikum for støtten. Du kan lese mer hos CEV her, der du også finner statistikker, og på Nyborgs hjemmesider her. NRKs Rune Fossum har fotfulgt laget denne helgen og har brakt flere reportasjer. Det vil også komme noe på TV, men vi vet ikke når dette vil skje.

Det norske kvinnelaget tapte også sin siste kamp i puljen. Montenegro vant 3-0 (25-19, 25-18, 25-15) og ble nr. 2 i puljen bak Bosnia & Herzegovina, mens Norge ble nr. 3 og arrangørene Litauen nr. 4. Montenegro ble beste toer noen baller bedre enn Sverige og går også til andre runde. Se mer hos CEV her.

Kommentarer (1)