Publiserte artikler

OL-lagene klare

I helgen ble to OL-kvalifiseringsturneringer for kvinner avsluttet, og dermed er de tolv lagene som får delta i Rio klare. Den største turneringen gikk i Tokyo med åtte lag, og herfra ville de tre øverste lagene på tabellen, samt beste asiatiske lag kvalifisere seg. Den andre turneringen startet fredag i San Juan i Puerto Rico. Her deltok fire lag: Puerto Rico, Algerie, Colombia og Kenya. Puerto Rico gikk gjennom turneringen uten å tape sett, og er dermed klare for sin første OL-deltakelse.

I Tokyo var de fire lagene som fikk OL-plass klare allerede lørdag, men siste dag ga likevel litt endringer i tabellen. Til topps gikk Italia med ett tap foran Nederland og Japan med to. Som beste asiatiske lag i tillegg til disse, kom Sør-Korea, som hadde tre tap, men det siste kom mot Den Dominikanske Republikk da Rio-turen allerede var i boks. Den videre rekkefølgen ble: 5. Thailand, 6. Den Dominikanske Republikk, 7. Peru, 8. Kasakhstan.

Spillerutmerkelsene ble fordelt slik:
Beste opplegger: Haruka Miyashita (JPN)
Beste diagonal: Lonneke Sloetjes (NED)
Beste kanter: Kim Yeon-Koung (KOR) og Antonella Del Core (ITA)
Beste midter: Cristina Chiricella (ITA) og Yang Hyo-Jin (KOR)
Beste libero: Brenda Castillo (DOM)

I og med avslutning av de to siste kvalifiseringsturneringene, er også puljene i OL klare. De ser slik ut, bestemt av ranking og serpentine-systemet:
Pulje A
Brasil, Russland, Japan, Sør-Korea, Argentina, Kamerun
Pulje B
USA, Kina, Serbia, Italia, Nederland, Puerto Rico

Lagene i puljene spiller alle mot alle, og de fire beste går til kvartfinalen.

Les mer om OL-kvalifiseringen her og her.

Mennenes tilsvarende kvalifiseringer gjenstår. En åttelagsgruppe starter sin turnering i Tokyo 28. mai, mens den siste med fire lag går i Mexico City fra 4. juni.

Legg igjen en kommentar