Publiserte artikler

Fire norske i EM-finale

EM i sandvolleyball arrangeres i år i Biel/Bienne i Sveits i tiden 1.-5. juni. Turneringen i år er ekstra viktig fordi den i tillegg til EM-tittelen gir tellende poeng til de som eventuelt ligger i vannskorpen til å komme til OL i Rio. Mesterskapet har plass til 32 lag i hver klasse, inndelt i 8 puljer, og det er ingen kvalifisering. Lagene har derfor fått plass i kraft av internasjonale rankingpoeng, med unntak av to lag i hver klasse som har fått wild cards. Ett av disse lagene er laget med Morten Kvamsdal og Christian Sandlie Sørum. Innsatsen deres i vår er tydeligvis blitt lagt merke til. De norske lagene som i tillegg får delta i EM-sluttspillet er Iver Horrem-Geir Eithun, Janne Kongshavn-Vilde Solvoll og Victoria Faye Kjølberg-Ingrid Lunde.

De åtte puljene i hver klasse ble trukket i Biel/Bienne i går. De ga som resultat at Kongshavn-Solvoll er i pulje med Menegatti- Orsi Toth, Italia, van Gestel-van der Vlist, Nederland, og Hasu-Parkkinen, Finland, mens Kjølberg-Lunde får først møte Meppeling-Van Iersel, Nederland, Dubavcova-Nestarcova, Slovakia, og Abalakina-Motrich, Russland.

Hos mennene får Horrem-Eithun motstanderne Samoilovs-Smedin J., Latvia, M. og P. Ingrosso, Italia, og Gögtepe V.-Giginoglu, Tyrkia. Kvamsdal-Sørum spiller mot Gabathuler-Gerson, Sveits, Losiak-Kantor, Polen, samt Kosiak-Rudol, også Polen.

Du kan lese melding hos CEV her.

Legg igjen en kommentar