Publiserte artikler

Lucky losers

Vilde Solvoll i aksjon i Tyrkia. Foto: FIVB

Norge har fått med tre lag i mennenes klasse i FIVBs sandvolleyballturnering i Tyrkia, Antalya Open. Dette har skjedd selv om Morten Kvamsdal og Christian Sandlie Sørum tapte sin kamp i andre runde i kvalifiseringen mot Kavalenka-Dziadkou fra Hviterussland med 1-2 (21-17, 20-22, 11-15) og med det egentlig var utslått. Men siden ett av de forhåndspåmeldte lagene til hovedrunden ikke møtte til teknisk møte, var de to norske heldige og fikk den ledige plassen. Kampen i første runde var ellers også jevn for Kvamsdal-Sørum, Perusic-Schweiner fra Tsjekkia ble slått 2-1 (19-21, 22-20, 15-8).

De to andre norske lagene som kvalifiserte seg til hovedrunden, gjorde det på vanlig måte ved å vinne sine to rundekamper. Ivar Horrem og Geir Eithun slo først Nõlvak-Tiisaar, Estland, 2-0 (21-12, 21-15), deretter Salvetti-Daguerre, Frankrike, med 2-0 (21-15, 21-19). Øivind Hordvik og Bjarte Usken beseiret Nurettin-Safak, Tyrkia, knepent med 2-1 (21-17, 15-21, 17-15), for så å ta seg til puljespill ved å slå Abolins-Toms, Latvia, 2-0 (21-19, 21-11).

De tre lagene er havnet i forskjellige puljer. De spiller to kamper i dag og en i morgen. Første kamp spiller Horrem-Eithun kl. 10:30, deretter følger de to andre på rekke og rad. Resultatene finner du her.

Utslått i herreklassen ble derimot Lars Tveit Retterholt og Anders Strømsvåg. De tapte sin eneste kvalifiseringskamp med 0-2 (17-21, 13-21) for Tocs-Finsters fra Latvia.

Janne Kongshavn og Vilde Solvoll spilte to kamper i kvinnenes hovedrunde i går. Det endte med en seier og et tap, noe som trolig er nok til eliminasjonsspill i morgen. Det gjenstår en kamp i dag, kl. 13:00 mot Barsuk-Moiseeva fra Russland. Alle resultat er her. Live scoring er her.

Legg igjen en kommentar