Publiserte artikler

Beach-VM U21

Fra Luzern. Foto: FIVB

Sesongens første internasjonale mesterskap i de yngre årsklassene kommer uvanlig tidlig i år. Først ut er spillerne født i 1996 og senere, og deres mesterskap starter i morgen i Luzern (Lucerne på fransk) i Sveits. Mesterskapet spilles med en hovedrunde der 32 lag er delt i åtte puljer. Pr. i dag er det fem ledige plasser i hovedrunden i hver klasse, og det spilles derfor en singel kvalifiseringseliminasjon om de fem plassene. Erfaringsmessig viser det seg at en del av lagene som har plass i hovedrunden ikke møter, så det kan bli flere enn fem lag fra kvalifiseringen som får plass.

Norge har fått med tre lag i årets VM. Siden landet har gjort det godt i gutteklassene i de senere internasjonale mesterskapene, har ett lag fått plass i hovedrunden. Det er søskenbarna Anders Berntsen Mol og Mathias Berntsen. Dessuten får to lag spille kvalifisering. Der er Sunniva Helland-Hansen og Helene Solgaard Thelle i jenteklassen og Håvard Aarrestad og Aleksander Sandlie Sørum hos guttene.

Kampoppsettet er ikke klart i det dette skrives, men det vil komme her.

Legg igjen en kommentar