Publiserte artikler

Oppløftende avslutning

Forbrødring i det flotte PalaYamamay. Foto: Geir Opseth

Den siste av Norges tre kamper mot Australia ble den mest oppløftende både spille- og resultatmessig. Som vanlig startet begge lagene med noe som kan minne om en førsteoppstilling. Australia hadde byttet sin diagonalspiller Edgar med en nyslått tysk mester for Berlin Recycling Volleys, Paul Carroll, og de satte også Luke Perry inn som libero, tapende tysk finalist for VfB Friedrichshafen. Men Norge gikk sterkt ut og tok det første settet. Det neste ble tapt, mens det tredje ble vunnet. Nye spillere ble satt inn på begge sider, og da viste Australia at de fortsatt har større bredde, så de tre siste settene gikk til Australia. Settsifrene med Norge først: 25-21, 19-25, 25-19, 18-25, 18-25, 21-25.

Åtte av de australske spillerne deltok for Australia i VM for to år siden, og fem var også i troppen i OL i London. Kampene mot Norge blir brukt i oppkjøringen til OL-kvalifiseringen. Etter en ukes trening, skal de møte det allerede OL-klare Italia i den siste finpussen.

For Norges del har kampene vært svært verdifull trening foran EM-kvalifiseringen på Sotra 20.-22. mai. Mange spillere har vist at de holder et høyt nivå, og subjektivt sett spiller laget bedre enn det gjorde for to år siden, da det gikk videre til andre runde i den tilsvarende kvalifiseringen. Ikke minst viser de som har spilt profesjonelt etterpå at de har tatt store steg i utviklingen, men også spillerne fra den hjemlige serien står sterkere. Så er håpet at laget får tatt ut sitt beste i de viktige kampene i Hordaland.

Kommentarer (4)