Publiserte artikler

VM-kvalifisering

Det europeiske forbundet CEV har offentliggjort opplegget for kvalifiseringen til VM i 2018. Fra Europa kvalifiserer åtte damelag seg til VM i Japan, mens ti herrelag fra Europa får plass i sluttspillet i Bulgaria og Italia. Av disse ti er tre forhåndskvalifisert. Det er de to arrangørlandene, samt de regjerende verdensmesterne Polen. Dermed står det sju plasser på spill i kvalifiseringen.

Både hos kvinnene og mennene foregår kvalifiseringen på samme måte. Norge er påmeldt i begge klassene, og de to lagene går inn i en av seks sekslagspuljer i hver klasse. De seks lagene i puljen spiller alle mot ale i løpet av seks dager. Puljevinnerne går direkte til VM, mens toerne går til tredje runde (første runde spilles mellom de små nasjonene). De seks lagene i tredje runde spiller igjen alle mot alle, og her går puljevinneren og toeren hos kvinnene og puljevinneren hos mennene til VM-sluttspillet, der finalen hos mennene spilles i Torino, datoen er ennå ikke fastlagt.

Hvem som skal spille i de seks andrerundepuljene er ikke klart ennå, men mennene skal spille 23.-28. mai neste år, kvinnene 30. mai – 4. juni. Tredje runde spilles henholdsvis 15.-20. august og 22.-27. august 2017

Du kan lese mer hos CEV her.

Legg igjen en kommentar