Publiserte artikler

Nytt Australiatap

212 cm høye Thomas Edgar er en av spillerne Norge har kjempet mot i to kamper

Australias menn viste seg sterkere enn Norges også i den andre av de tre kampene lagene skal spille under treningsoppholdet i Lombardia i Italia. Men som i går, sto det norske laget godt opp mot sine langt mer profilerte motstandere. Australia stilte fra start med samme oppstilling som i går, mens Norge startet med  Kåre Helvik Morken som opplegger, Jonas Kvalen på diagonalplass, Mathias Loftesnes og Kristian Mjelde Bjelland på kantene, midtene Andreas Takvam og Rune Fasteland, samt libero Yngve Sundfjord. Bjelland ble gitt muligheten på plassen Ørjan Siljander hadde spilt dagen før. Men i løpet av de seks settene som ble spilt også i dag, ble alle de fjorten norske spillerne gitt mye spilletid, i likhet med det de australske ble.

I kampen i dag ble det lagt mer vekt på å gjøre det vanskeligere for Australia når de norske angriperne var presset. I stedet for å gamble med vanskelige angrepsutveier, skulle de norske spillerne skape konfliktsoner mellom opplegger og diagonal ved å dippe i deres område. Dette viste seg å fungere godt. Det som skapte størst problemer for Norge, var tunge, gode hoppserver. Av og til fikk serverne stå for lenge, og ga Australia forsprang som ble vanskelig å hente inn.

Dagens kamp endte 5-1 til Australia med settsifrene 25-20, 25-21, 25-15, 23-25, 25-21, 25-20. Men selv med de to tapene så langt er de norske spillerne klare for å vinne morgendagens kamp som spilles allerede kl. 11 i Varese.

Kommentarer (1)