Publiserte artikler

Horrem-Eithun utslått

Geir Eithun i sanden i Fortaleza. Foto: FIVB

Iver Horrem og Geir Eithun gikk som ventet videre fra puljespillet i Fortaleza Open, selv om den siste puljekampen ble tapt mot tredjeseedete Virgen-Ontiveros fra Mexico. Mexicanerne vant klart 2-0 (21-16, 21-9). Men tredjeplassen i puljen var allerede sikret, og dermed ble det kamp i første runde i eliminasjonsspillet. Her møtte de Pedlow-O’Gorman fra Canada. Canadierne viste seg klart sterkest og vant 2-0 (21-16, 21-13), og med det ble det en delt syttendeplass totalt på de to.

Øivind Hordvik og Bjarte Usken tapte også sin tredje og siste puljekamp. Resultatet i går mot Gibb-Patterson fra USA ble 0-2 (9-21, 13-21). Plasseringen for Hordvik-Usken ble til slutt nr. 25.

Norges lit til en topplassering i Fortaleza Open står dermed til Morten Kvamsdal og Christian Sandlie Sørum. De er allerede sikret minst niendeplass, uansett hvordan det går i dagens andrerundekamp. Kampen går kl. 17:00, og motstandere er et av de sju brasilianske lagene som har kommet til andre runde, Ricardo-Allison.

Med de gode plasseringene Kvamsdal-Sørum har hatt i det siste, vil landslagsledelsen få problem med å ikke ta dem ut som et av de to norske lagene som skal forsøke å få et norsk lag til OL via Continental Cup. Og hvem av de to lagene Horrem-Eithun og Hordvik-Usken som skal supplere dem, blir landslagsledningens hodepine.

Hvordan det går i dag med Kvamsdal-Sørum finner du her. Live scoring er her. I kvinneklassen spiller Janne Kongshavn og Vilde Solvoll sin siste puljekamp mot Ludwig-Walkenhorst, Tyskland, kl. 14:00, resultater her.

Kommentarer (1)