Publiserte artikler

Norske puljevinnere

Morten i blokk mot Pedro. Foto: FIVB

Morten Kvamsdal og Christian Sandlie Sørum laget en liten sensasjon i Fortaleza Open i Brasil i går da de slo de toppseedete brasilianerne Pedro Solberg-Evandro i puljespillet. Norskættede Pedro Solberg og hans makker måtte se seg slått 1-2 (21-15, 15-21, 15-17), og ettersom Kvamsdal-Sørum også hadde vunnet den første kampen 2-1 (13-21, 21-14, 15-12) mot Mehamed-Capogrosso fra Argentina, er de to norske sikret sin beste plassering i World Tour som lag. For siden det bare er tre lag i puljen deres, har de vunnet denne og vil gå direkte til andre runde i eliminasjonsspillet, noe som garanterer dem minst en niendeplass. Andre runde går i morgen, og dermed kan dagen i dag benyttes til å forberede seg best mulig, siden de to har spillefri i dag.

For de to andre norske lagene har det gått litt opp og ned. Iver Horrem og Geir Eithun går trolig videre til eliminasjonsspillet selv om de skulle tape mot mexicanerne Virgen-Ontiveros kl. 16:20 i dag. Dette fordi de slo tyskerne Poniewaz B.-Poniewaz D. 2-1 (19-21, 21-18, 15-11) i sin første kamp i går, før det ble tap 0-2 (16-21, 12-21) mot George-Jo fra Brasil.

Øivind Hordvik og Bjarte Usken fikk to tap i går. Først mot Kotsilianos-Zoupanis, Hellas, med 1-2 (16-21, 21-19, 9-15), deretter mot Thiago-Harley, Brasil, i en ny, veldig tett, 1-2-kamp, nå med settsifrene 19-21, 23-21, 20-22. De må derfor slå det sterke USA-laget Gibb-Patterson kl. 16:20 skal de ha mulighet til videre spill.

Kvinnenes turnering starter i dag, og det norske laget med Janne Kongshavn og Vilde Solvoll har også havnet i en trelagspulje og er sikret videre spill etter puljekampene. De har sin første kamp kl. 14:40. Motstandere er Carol-Ana Patrícia fra Brasil. Det andre motstanderlaget er Ludwig-Walkenhorst fra Tyskland, som de spiller mot i morgen.

Mennenes resultater finner du her, kvinnenes her. Live scoring her.

Legg igjen en kommentar