Publiserte artikler

Førde seriemestere

Seriemestrene 2016. Foto: Frode Andersen

Norges beste volleyballag på herresiden de siste ti årene, Nyborg VBK, måtte se at et velspillende og heltent Førdelag var bedre i de to finalekampene i Mixunoligaen mellom de to lagene. Etter at Førde vant 3-1 i Gaularhallen sist søndag, ventet mange at Nyborg skulle ta revansje på sin vante hjemmebane i Stemmemyren, og dermed framtvinge en tredje og avgjørende kamp i dag. Det skjedde imidlertid ikke. Førde tok føringen fra start, og Nyborg ble halsende etter i forsøket på å ta igjen Førdes forsprang. Selv om alle de tre settene i kampen bare ble vunnet med to poeng, slet Nyborg hele tiden med å henge med. Laget var foran bare en gang i hele kampen, og det var på settball i tredje sett. Men også den ble skuslet vekk og dermed et klart og velfortjent seriemesterskap til Førde med 3-0 (26-24, 25-23, 26-24). Førde har dermed hentet de viktigste pokalene denne sesongen, kongepokalen i NM og den store glasspokalen som seriemestere. Nyborg har måttet nøye seg med å vinne grunnserien og det nordiske mesterskapet.

Selv om Førdes laginnsats var på topp, var det tre spillere som framhevet seg. Vasile Afloarej spilte en fantastisk blokkamp og stoppet det meste av det Nyborg forsøkte på i angrep, og det som passerte blokken fisket libero Øystein Bergum opp. I angrep var Lars Fredrik Tvinde smart og god. Var blokken på plass, slo han blokk ut, hvis ikke, hamret han ballen inn på diagonalen. Hos Nyborg er det nok bare opplegger Kåre Helvik Morken som kan si seg noenlunde fornøyd med egen innsats.

Mer om finalen finner du på hjemmesidene, Førdes her, Nyborgs her. Les også omtaler i media, Firda her, NRK Sogn og Fjordane her, BT her og BA her. Poengliga fra kampen er her.

I kvinnefinalen faller ikke avgjørelsen før i dag. Etter at Randaberg vant 3-2 i Oslo forrige helg, var det Oslo Volleys tur i går til å vinne 3-2 (22-25, 25-20, 23-25, 25-21, 15-6) i Randaberghallen, se poengliga her. Siste og avgjørende kamp spilles i Randaberghallen kl. 13:00 i dag, følg poengligaen her.

Legg igjen en kommentar