Publiserte artikler

Favorittseier i Champions League

Kazantrener Vladimir Alekno med gullmedalje og sønn. Foto: CEV

De fleste nøytrale regnet med at Zenit Kazan ville vinne Champions League for fjerde gang og dermed sette rekord da final four ble avviklet i Krakow i Polen i helgen. Og det gikk som disse trodde, men seieren satt langt inne. En annen av gjengangerne på toppen av seierspallen i Champions League, Diatec Trentino, ga nemlig favorittene kamp til døren. I finalen ledet Trentino 2-0 før Kazan kom tilbake. Det tredje settet tok Kazan klart, men det fjerde ble ikke vunnet før på 27-25. I det femte og avgjørende fulgte lagene hverandre  til sidebytte, da tok Zenit et nødvendig ekstra poeng. Denne ledelsen holdt de så settet ut og vant 15-13 og med det mesterskapet. Du kan lese mer her.

I semifinalene hadde Kazan slått arrangørene Asseco Resovia Rzeszow 3-1, mens Trentino hadde vunnet 3-0 i det interne italienske oppgjøret mot Cucine Lube Civitanova. Bronsefinalen vant Civitanova mot Resovia med 3-2 (25-20, 25-27, 22-25, 25-22, 15-10).

Spillerutmerkelsene ble fordelt slik:
MVP: Wilfredo Leon Venero (CUB/Zenit Kazan)
Beste opplegger: Simone Giannelli (ITA/Trentino Diatec)
Beste diagonal: Maxim Mikhailov (RUS/Zenit Kazan)
Beste kant: Wilfredo Leon Venero (CUB/Zenit Kazan)
Nest beste kant: Tine Urnaut (SLO/Trentino Diatec)
Beste midt: Russell Holmes (USA/Asseco Resovia Rzeszow)
Nest beste midt: Sebastian Solé (ARG/Trentino Diatec)
Beste libero: Jénia Grebennikov (FRA/Cucine Lube Civitanova)

 

Legg igjen en kommentar