Publiserte artikler

Brøndby og Gentofte danske mestere

Jubel for Brøndby-gull. Mikaelsen spilleren bakerst til høyre. Foto: MortenO.com

De to lagene fra København-regionen, Brøndbys kvinner og Gentoftes menn, forsvarte sine danske mesterskap fra i fjor og gikk til topps i seriesluttspillet også i år. I begge lagene er norske involvert. Hos Brøndby spiller Julie Heile Mikaelsen diagonal, og i den avgjørende kampen sikret hun 10 poeng for laget. Hos Gentofte inngår Joakim Larsen i trenerstaben, og er altså i høyeste grad medvirkende til gullet.

Ingen av lagene fikk lett vei til gullet. Begge finalene måtte faktisk avgjøres med et golden set. I kvinnefinalen hadde Brøndby slått Holte lett i den første i best av to finalekamper. Holte slo imidlertid tilbake lørdag og vant 3-1 (24-26, 25-23, 27-25, 25-18). Dermed måtte det et golden set til, og i motsetning til i europacupene, der disse spilles til 15 poeng, spilles det til 25 poeng i det danske mesterskapet. Brøndby fikk en tidlig ledelse som de red på og sikret seg det danske mesterskapet med 25-21. Les mer hos DVBF her.

Hos mennene hadde Marienlyst vunnet den første finalen hjemme i Odense i en tett 3-1-kamp. Enda jevnere ble det i Gentofte der hjemmelaget måtte ha fem sett for å vinne den ordinære kampe. Settsifre 21-25, 25-19, 26-24, 23-25, 15-8. Det kan virke som om luften gikk ut av Marienlyst etter at det jevne fjerdesettet ble tapt, for etter at Gentofte vant klart det femte, ble også golden set tatt med klar margin, 25-16. Les mer her.

Legg igjen en kommentar