Publiserte artikler

De danske mesterne finnes i dag

Brøndbys piger klare for gull. Foto: Brøndby Volleyballklub

I dag spilles de avgjørende kampene i det danske sluttspillet, og dermed vil de danske mesterne bli kåret. Sluttspillet i Danmark har vært endret i år. De seks beste lagene i grunnserien har blitt delt i to puljer som internt har spilt alle mot all to ganger. Puljetoerne har spilt om bronsemedaljene, mens enerne spiller om mesterskapet i. Finalene for både kvinnene og mennene spilles samme sted. Forrige helg var finalestedet Marienlyst i Odense, der Brøbdby vant kvinnekampen og Marienlyst mennenes kamp. Motstandere var henholdsvis Holte og Gentofte.

Finalene spilles i best av to kamper, der det ved 1-1 i kamper, spilles et golden set til 25 poeng. De avgjørende kampene spilles i Gentofte Sportspark, og skulle Brøndby vinne også denne kampen, vil vi få en norsk spiller, Julie Heile Mikaelsen, som sammen med laget har vunnet de fire mesterskapene Brøndby har deltatt i denne sesongen: cupen, NCC, Øresundsligaen og det danske mesterskapet. Etter som Brøndby ennå ikke har tapt for Holte så langt, må de regnes som store favoritter.

Det er mer åpent i mennenes kamp. Gentofte er regjerende mestere og vant grunnserien foran Marienlyst på samme poengsum. De to lagene hadde bare ett tap hver, og det var for hverandre. Den første finalekampen var også svært tett, ingen av settene i Marienlysts 3-1-seier ble vunnet med mer enn to poeng. Og på Gentoftes hjemmebane er det helt åpent.

Bronsemedaljene i kvinneklassen ble vunnet av Amager, i klassen for menn av Ishøj. Også her ble det spilt i best av to kamper, og begge oppgjørene endte 1-1 og ble altså avgjort i golden set.

Finalene spilles slik i dag:
Kl. 14:00 Holte – Brøndby
Kl. 16:00 Gentofte – Marienlyst

Begge kapene streames på Zibra Sport, sjekk her. Du kan lese mer her.

Legg igjen en kommentar