Publiserte artikler

EM-statistikk

Martin Olimstad (7) kan angripe også. Her mot Frankrike. Foto: CEV

Det europeiske forbundet CEV fører statistikk ved hjelp av DataVolley for alle EM-kamper, både senior og junior. Kampene fra andre runde i EM-kvalifiseringen, der Norge deltok i gutter U20 og jenter U19, er nå summert og alle deltakende spillere i de 7 puljene er vurdert.

For de norske spillernes del viser den at Martin Olimstad har vært beste servemottaker. I løpet av de tre kampene laget spilte i Østerrike, har han hatt 88 servemottak, av disse har 37,5 % vært perfekte. Med fratrekk for feil, topper han også statistikken, nå med 30,68 %. I oversikten over de som tar flest poeng, har Anders Berntsen Mol vært mest framtredende hos Norge. Med 50 poeng deler han 10. plassen med danske Oscar Møllgaard. Ser vi på angrepspoeng, har Anders der en sjetteplass med 45 kill, men i angrepskvalitet topper Petter Alstad Østvik Norges liste med en 14. plass totalt og 40,63 %. Petter har også flest blokker for Norge med 7. Med det er han på delt femtendeplass. Flest ess for Norge har Jonas Hjelle van Weert tatt, 5 i alt.

De norske jentene har ikke hevdet seg like godt. Victoria Jellestad Demmene har tatt flest norske poeng. Med 30 ligger hun som nr. 47 på listen. Hun har også flest angrepspoeng, 26. Med det er hun nr. 38. Beste norske blokker var Renate Bjerland med 4 og en 56. plass, flest ess hadde hun også, 6 på 40. plass.

Du finner guttenes statistikk her, jentenes her.

Legg igjen en kommentar