Publiserte artikler

Senior-EM utvides

Midt under de pågående juniormesterskapene, kommer CEV med meldingen om at antall deltakende lag i sluttspillet i EM for seniorer blir utvidet fra 16 til 24. Dette vil skje fra og med mesterskapet i 2019. Samtidig utvides antall land som kan arrangere mesterskapet fra 2 til 4.

Det er klart at dette vil bli en gulrot spesielt for de lagene som ligger på vippen til å kvalifisere seg. Ser vi bort fra de små nasjonene, som har sitt eget mesterskap, vil rundt halvparten av de deltakende landene kvalifisere seg til sluttspillet. Vi vet at Danmark med sportsjef Mikael Trolle i spissen i mange år har ivret for en slik utvidelse, og vedtaket fører vel også til at NVBF må skrive om sitt forslag til Elitevolleyballens Politiske Dokument. Der er målet å kvalifisere seg til 2./3. runde i kvalifiseringen innen 2020, til sluttspill i 2025.

Les mer om CEVs vedtak her.

Legg igjen en kommentar