Publiserte artikler

Frankrike for sterke

Det norske laget i Østerrike. Foto: CEV

Norge spilte på mange måter en bedre kamp i dagens EM-kvalifisering enn i går, men de møtte en sterk motstander i Frankrike. Norge startet med Jørgen Vigre som opplegger, Eivind Leinebø Seljås på diagonalplass, Martin Olimstad og Anders Berntsen Mol på kantene, Jonas Hjelle van Weert og Petter Alstad Østvik i midten, pluss Aleksander Sandlie Sørum på liberoplass. Jakob Solgaard Thelle spilte underveis omtrent like mye som opplegger, og i tredje sett gikk Mol som diagonal, mens Oscar Sæther overtok kantplassen.

Norge imponerte med suverent servemottak, og i dette momentet var de bedre enn Frankrike. Dessverre ble ikke dette alltid forvaltet på beste måte, mye fordi Frankrike spilte godt i blokk og forsvar, men også fordi angriperne ble tatt i singelblokker eller slo ut. Best effekt hadde midtangriperne, men 17 % angrepseffekt på laget totalt, er i minste laget. Den norske blokken slet også med å henge med, selv om et bra norsk servetrykk burde gjort det lettere for midtblokkerne spesielt.

Men alt i alt en grei kamp, så om Norge kan få til samme servemottak, legge bort de ujevne periodene og benytte sjansene sine, er absolutt muligheten til å slå Slovakia i morgen til stede og dermed få avansement til tredje runde i EM-kvalifiseringen. Morgendagens kamp går også kl. 16:00, og du kan se den på laola1.tv her.

Du finner mer om dagens kamp her, statistikk her. Og settsifrene i 0-3-kampen ble 18-25, 17-25, 18-25.

Legg igjen en kommentar